Cliënten onafhankelijk kunnen ondersteunen is een must! -> de mantelzorgmakelaar!

30 procent van de cliëntondersteuners kan niet onafhankelijk werken

Het recht op onafhankelijke cliëntondersteuning is vastgelegd in de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (Wmo) en de Wet langdurige zorg (Wlz). Een op de drie cliëntondersteuners ervaart echter dat hun onafhankelijkheid ernstig onder druk staat. Zorgkantoren en gemeenten oefenen druk uit, bijvoorbeeld om te voorkomen dat budgetten overschreden worden.

Abonnementstarief voor de Wmo in 2019 naar €17,50 per 4 weken voor iedereen! Dorien Dullaert |  Mantelzorgmakelaar Arnhem

Kabinet neemt maatregelen om stapeling van zorgkosten tegen te gaan.

De ondersteuning vanuit de Wet maatschappelijk ondersteuning (Wmo) kost vanaf 2019 €17,50 per vier weken voor iedereen. Daarnaast wordt de vermogensinkomensbijtelling voor de Wet langdurige zorg (Wlz) verlaagd van 8% naar 4%. Deze en meer maatregelen heeft het kabinet genomen om de zorg en ondersteuning betaalbaar te houden voor mensen die te maken hebben met verschillende soorten van eigen bijdragen in de zorgwetten.

Mantelzorgmakelaar Dorien Dullaert op RTV Arnhem

Aandacht voor de mantelzorger!

René Gademann van RTV Arnhem belde me op deze dinsdagochtend op met de vraag of hij me in de rubriek Arnhem Actueel mocht interviewen over de mantelzorgmakelaar. Natuurlijk mocht hij dat! Wat goed dat er aandacht is voor dit onderwerp en natuurlijk ook leuk voor mijn net gestarte onderneming.
Ik hoop dat er veel mensen hebben geluisterd en indien nodig de weg weten te vinden naar MVT Arnhem, de sociale wijkteams en naar mij!


Dank René voor deze mooie kans en met name dank aan Suzan Wessels, redactiemedewerker bij RTV Arnhem, die ervoor gezorgd heeft dat RTV Arnhem aandacht aan de mantelzorger heeft besteed.

Bron: Dorien Dullaert 4 september 2018

 

Combinatie mantelzorg en werk begint meer problemen op te leveren Dorien Dullaert |  Mantelzorgmakelaar Arnhem

De helft van de werkgevers verwacht dat de combinatie van werk en mantelzorg de komende jaren meer problemen gaat geven, onder meer door de bezuinigingen op de zorg en de vergrijzing.

De bedrijven doen volgens de werkgeversorganisaties wat ze kunnen om hun werknemers ruimte te bieden voor zorg, maar er zitten volgens hen grenzen aan wat mogelijk is. Vooral kleine bedrijven worstelen met een werknemer die minder inzetbaar is, zegt woordvoerder Mieke Ripken van de werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland. ‘Het werk moet worden gedaan, daar wordt een werknemer voor betaald. Werknemers zijn geen boemannen.

Meer weten?

Direct contact

  •   06 181 411 96
  •   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  •   of maak gebruik van het contactformulier
Aan een telefonisch, oriënterend gesprek zijn geen kosten verbonden.

Contactformulier

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

© 2018 Dorien Dullaert | Mantelzorgmakelaar Arnhem
Privacy statement  |  Algemene voorwaarden  |  Klachtenprocedure

KvK: 72453230    AGB-code: 48485701

Netnog websites

Aangesloten bij:Dorien Dullaert |  Mantelzorgmakelaar Arnhem